Розвиток трансплантації: новий пакет послуг та стажування медиків за кордоном

2021 року один із пріоритетних напрямків розвитку української медицини — трансплантація. Для цього МОЗ, зокрема, розробляє пакет медичних послуг із посттрансплантаційного супроводу та програму стажування медичних спеціалістів за кордоном. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

⭐ Зміни в медичному законодавстві за грудень ⭐

За три роки МОЗ планує здобути повну трансплантаційну незалежність, наголосив міністр.

Розвиток трансплантації: новий пакет послуг та стажування медиків за кордоном

«Українці повинні лікуватися вдома, тим більш, що вартість проведення трансплантацій в Україні в 3-4 рази дешевше, ніж за кордоном», — додав Максим Степанов.

Цього року МОЗ створить пакет медичних послуг із посттрансплантаційного супроводу. Також планує залучити до транспортування анатомічних матеріалів та реципієнтів всіх видів транспорту, зокрема:

  • цивільну авіацію
  • авіаційний транспорт ДСНС
  • Національну поліцію
  • Державну прикордонну службу України

Також МОЗ налагоджує співпрацю у сфері медичної освіти та підвищення кваліфікації українських фахівців. Аби й надалі розвивати всі види трансплантації в Україні, запроваджуватимуть програми зі стажування медичних спеціалістів за кордоном.

Нагадаємо, раніше МОЗ анонсувало, що із 1 січня в Україні запрацює програма, яка зіставлятиме донора й реципієнта для трансплантації.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді