Надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин — вдосконалення алгоритму

Працівники закладів системи охорони здоров’я, управлінь праці та соціальної політики, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, військових комісаріатів та інші фахівці обговорили питання вдосконалення психологічної реабілітації учасників АТО. Участь у нараді взяли також представники Червоного Хреста, Спілки ветеранів, волонтери та військові капелани

Працівники закладів системи охорони здоров’я, управлінь праці та соціальної політики, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, військових комісаріатів та інші фахівці обговорили питання вдосконалення психологічної реабілітації учасників АТО. Участь у нараді взяли також представники Червоного Хреста, Спілки ветеранів, волонтери та військові капелани.

За словами виконуючого обов'язки директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Алли АРЕШКОВИЧ, надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей — питання надзвичайно актуальне.

Алла АРЕШКОВИЧ розповіла, що вже відкрито кабінети медико-психологічної допомоги та реабілітації на базі Консультативно-діагностичних центрів Оболонського, Дніпровського, Голосіївського, Солом’янського та Печерського районів Києва. Ще два подібні кабінети планується відкрити найближчим часом у Дарницькому та Деснянському районах. У таких кабінетах працюють медичні психологи та лікарі-психотерапевти, що пройшли спеціальне навчання за методиками вітчизняних та американських фахівців.

Виконуючий обов'язки директора Департаменту охорони здоров’я КМДА зауважила, що питання психологічної реабілітації учасників АТО виходить за межі суто психологічного. Задля якісного, результативного алгоритму надання реабілітаційних послуг нашим захисникам та їхнім близьким має бути задіяна мультидисциплінарна команда лікарів, соціальних працівників, науковців, представників церкви та громади міста.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, вже розроблено «Дорожню карту щодо надання медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей» і «Пам’ятку для киян-учасників бойових дій у зоні проведення АТО».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді