Заклади охорони здоров’я зможуть закуповувати ліки від коронавірусу поза Нацпереліком

КМУ ухвалив постанову, яка дає змогу закладам охорони здоров’я закуповувати ліки, що не входять до Національного переліку основних лікарських засобів. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

COVID-госпіталь: як створити

За словами міністра, зміни, які КМУ вніс у порядок закупівлі лікарських засобів, спростить закупівлю ліків від COVID-19, і це напряму вплине на якість медичної допомоги.

✅✅✅ Порядок дій медпрацівника первинки, який виявив особу з підозрою на COVID-19

«Ми продовжуємо вносити зміни в нормативно-правові документи, які регулюють, зокрема, сферу охорони здоров’я. Цього тижня за ініціативою МОЗ було ухвалено декілька важливих документів, які напряму впливають на якість надання медичної допомоги. Зокрема, внесено зміни в постанову, яка регулює закупівлі лікарських засобів. Ми надали змогу нашим лікарням закуповувати лікарські засоби, які не входять до Національного переліку основних лікарських засобів», — зазначив Максим Степанов.

Заклади охорони здоров’я зможуть закуповувати ліки від коронавірусу поза Нацпереліком

Ці зміни, переконаний міністр, дадуть змогу оперативно закуповувати лікарські препарати для лікування COVID-19. Це дуже важливо з огляду на постійні зміни в стандартах лікування хвороби.

«Чинний в Україні протокол лікування коронавірусної інфекції досить динамічний. Його методи та підходи постійно змінюються відповідно до результатів, які отримуються під час лікування хворих на COVID-19», — пояснив Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, які цифрові проєкти для медпрацівників допоможуть протидіяти COVID-19.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді