Терміново! Які ключі електронних підписів втратять юридичну силу в листопаді

Строк дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів КЕПу — до двох років. Проте не забувайте про перехідні норми із Закону України «Про електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 № 2155-VIII. Невже з 7 листопада 2020 року діятимуть нові правила і всім лікарям та адміністрації доведеться отримувати нові ключі?

Які ключі електронних підписів втратять чинність після 07.11.2020

5. Електронний цифровий підпис та посилений сертифікат відкритого ключа, що його підтверджує, видані відповідно до вимог Закону України «Про електронний цифровий підпис» до набрання чинності цим Законом, використовуються користувачами електронних довірчих послуг, кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг, які продовжують їх обслуговувати, відповідно як кваліфікований електронний підпис та кваліфікований сертифікат електронного підпису до закінчення строку дії посиленого сертифіката відкритого ключа, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим Законом (тобто до 07.11.2020. — Прим. ред.).

З'ясуйте:

  • чи втратить чинність ваш ключ електронного підпису після 07.11.2020
  • на якому носії інформації вам мали надати електронний ключ, щоб він мав юридичну силу

Терміново! Які ключі електронних підписів втратять юридичну силу в листопаді

Коментар експерта

    Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

    Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
    5548

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді