Приватні лабораторії отримають 100 млн грн для тестування на COVID-19

Уряд нещодавно додатково виділив 260 млн грн для тестів на коронавірус. Із них 100 млн грн направлять до приватних лабораторій. Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Три документи для позапланової перевірки Держлікслужби

МОЗ планує максимально залучати до тестувань на COVID-19 приватні лабораторії. Це, за словами міністра, дасть змогу розвантажити державні лабораторні центри та скоротити термін проведення досліджень. Для цього приватні лабораторії отримають 100 млн грн.

✅✅✅ Що думаєте про це? Напишіть під постом на сторінці «Медична справа» у Facebook

Приватні лабораторії отримають 100 млн грн для тестування на COVID-19

«У нас було виділено 260 млн грн на процеси тестування. Це додаткові кошти, це чергове виділення коштів, які ми протягом року витрачаємо, відповідно, зміцнюючи наші лабораторні центри. Але окрім того, було прийняте рішення щодо максимального залучення саме приватних лабораторій. На це вже виділено 100 млн грн з цих 260», — сказав Максим Степанов.

Також міністр розповів, у який спосіб МОЗ співпрацюватиме з приватними лабораторіями.

«Ми будемо перераховувати, тобто, наші лабораторні центри, будуть мати відповідні договори з приватними лабораторіями і відправляти туди на тестування ті зразки, які перебувають в лабораторіях», — зазначив Максим Степанов.

✅✅✅ Доплати за лікування пацієнтів із COVID-19: механізм нарахування

Міністр нагадав, що собливо гостро проблеми з термінами проведення тестувань на коронавірусну хворобу відчуваються у Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях, а також у місті Києві. Водночас є регіони, де проблем із завантаженістю лабораторій немає. Серед них — Закарпатська, Кіровоградська області та інші.

МОЗ, підкреслив міністр, планує й надалі розширювати роботу з приватними лабораторними центрами, щоб скоротити терміни проведення досліджень.

Нагадаємо, раніше вірусолог Олена Кисельова заявляла, що результати нових українських тестів на антигени до коронавірусу можна буде отримати вже за 1,5—2 год. Коштуватиме такий тест близько 45 грн.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді