Нові тести на коронавірус можна буде зробити за 2 год і 45 грн

Результати нових українських тестів на антигени до коронавірусу можна буде отримати вже за 1,5—2 год. Коштуватиме такий тест близько 45 грн. Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявила вірусолог Олена Кисельова

як дезінфікувати поверхні для профілактики COVID-19

Українські лабораторії виявлятимуть антиген до коронавірусної хвороби COVID-19 новими тест-системами. Вони визначають, чи наявні в організмі шматки захисної оболонки вірусу.

✅ ✅ ✅ ІФА-тести на COVID-19: кому і для чого робити

Нові тести на коронавірус можна буде зробити за 2 год і 45 грн

✅ ✅ ✅ Хочете висловитись щодо цього? Поділіться думкою під постом на сторінці "Медична справа" у Facebook!

Виробник каже, що тести вже пройшли державну перевірку. Вони поступаються ПЛР за чутливістю, але для масового тестування підходять.

Нові тести, за словами Олени Кисельової, дешеві та швидкі.

«Там є кілька варіантів — від півтори до двох годин можна робити цю реакцію. На одну людину за вартістю це близько 45 гривень», — пояснила експертка.

У МОЗ повідомили, що нові тести будуть доступні будь-якій лабораторії й не потребують дороговартісного та складного обладнання. Поставити їх до лабораторій планують уже упродовж місяця.

Нагадаємо, раніше в. о. генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Ігор Кузін розповідав, що нині тест-системи української компанії «Діапроф-Мед» проходять фінальний етап дослідження — валідацію. Проміжні результати показали ефективність тест-систем у боротьбі з COVID-19.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді