«Критична ситуація для медсистеми»: Зеленський назвав кількість хворих, за якої введуть жорсткий карантин

Коли добова кількість хворих на коронавірус сягне понад 9,5 тис. осіб, в Україні введуть жорсткий карантин. Адже така ситуація для вітчизняної системи охорони здоров’я буде критичною. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій

Як дезінфікувати поверхні для профілактики COVID-19

Президент нагадав, що за даними МОЗ в Україні останнім часом фіксують 5—6 тис. нових випадків інфікування коронавірусом щодня. І захворюваність зростає. Найважче переносять хворобу літні люди. На цю категорію громадян припадає 80—85% від усіх летальних випадків унаслідок COVID-19.

✅✅✅ Що думаєте про це? Напишіть під постом на сторінці «Медична справа» у Facebook

«Критична ситуація для медсистеми»: Зеленський назвав кількість хворих, за якої введуть жорсткий карантин

✅✅✅ Дослідження на коронавірус методом ПЛР

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо понад 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», — підкреслив Зеленський.

Президент закликав представників церков і релігійних організацій максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію під час релігійних заходів, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

«Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи», — наголосив Зеленський.

Нині у деяких регіонах України лікарняні ліжка завантажені на 70%, а в деяких населених пунктах — на 100%. Однак держава не може щотижня збільшувати кількість лікарняних ліжок і переводити заклади охорони здоров’я лише на лікування хворих з COVID-19, сказав Президент.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляв, що попри рекорд із захворюваності на COVID-19 Україна не може ввести локдаун.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4880

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115538

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді