Двом українським медикам підтвердили інвалідність через COVID-19

Уже двом медичним працівникам в Україні встановили третю групу інвалідності через COVID-19. Про це під час брифінгу 5 жовтня повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак

Як дезінфікувати поверхні для профілактики COVID-19

«Станом на 2 жовтня 2020 року в обласні медико-соціальні експертні комісії у наших областях звернулося лише 8 медичних працівників. Із них двом було встановлено третю групу інвалідності, двом — відсоток втрати працездатності і двом продовжено листок непрацездатності для тривалого доліковування», — сказала Ірина Микичак.

Двом українським медикам підтвердили інвалідність через COVID-19

✅ ✅ ✅ Хочете висловитись щодо цього? Поділіться думкою під постом на сторінці "Медична справа" у Facebook!

Якщо медичний працівник захворів на COVID-19 під час виконання трудових обов’язків, інвалідність через це класифікують як професійне захворювання, нещасний випадок на виробництві, наголосила заступниця міністра. Порядок та Критерії встановлення медико-соціальними експертними комісіями ступеня стійкої втрати професійної працездатності у відсотках працівникам, яким заподіяно ушкодження здоров’я, пов’язане з виконанням трудових обов’язків, затверджені наказом МОЗ від 05.06.2012 № 420.

«Цей документ містить у собі усі можливі ускладнення та види порушення функцій, що можуть виникнути внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу. Зокрема, ураження легень, серця, нирок, головного мозку та інших», — нагадала Ірина Микичак.

Нині підтверджений діагноз COVID-19 мають понад 16 000 медичних працівників України.

«Лідирують у цьому рейтингу Тернопільська область, місто Київ і Київська область, Львівська, Чернівецька, Івано-Франківська і Закарпатська області», — додала заступниця міністра.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
65748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді