НСЗУ підписала додаткові угоди з усіма законтрактованими центрами ЕМД

МОЗ внесло зміни до паспорта бюджетної програми, і НСЗУ підписала додаткові угоди на збільшення тарифів з усіма 25 центрами екстреної медичної допомоги

На що витрачати й кому звітувати про кошти від НСЗУ

Загальна сума угод — 1 260 113 733 грн. Як наслідок, сума контрактів центрів ЕМД з НСЗУ зросла з 4,7 млрд грн до майже 6 млрд грн.

NB! Уже з 30.07.2020 НСЗУ готова приймати перші звіти від закладів на оплати за новими тарифами і оплачувати послуги, надані закладами.

НСЗУ підписала додаткові угоди з усіма законтрактованими центрами ЕМД

Так само швидко НСЗУ уклала договори з 25 центрами ЕМД на надання:

Отже, загальна сума коштів, які центри ЕМД отримають за надання послуг з екстреної допомоги становить 5 917 677 242 грн. За квітень—липень НСЗУ вже виплатила центрам ЕМД понад 2 млрд грн. А за боротьбу з COVID-19 ці заклади отримали понад 481, 4 млн грн.

У 2021 році НСЗУ також планує підвищити тарифи для ЕМД. Тут важливо впливати на якість медичної допомоги через правильність вибору закладу, до якого госпіталізують пацієнта з підозрою на інфаркт або інсульт. Зокрема, НСЗУ пропонує ввести підвищувальний коефіцієнт за дотримання бригадами ЕМД правильних маршрутів пацієнтів. Центр ЕМД отримає більше коштів, якщо бригада доставлятиме пацієнта саме до того закладу, який має договір з НСЗУ на ці пріоритетні послуги, а значить — у ньому є необхідне обладнання та спеціалісти для надання допомоги пацієнту.

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді