У Києві не зафіксовано жодного випадку отруєння продуктами горіння

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло РАДУЦЬКИЙ під час брифінгу 3 вересня повідомив, що наразі жодного випадку отруєння продуктами горіння у столиці не зафіксовано

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло РАДУЦЬКИЙ під час брифінгу 3 вересня повідомив, що наразі жодного випадку отруєння продуктами горіння у столиці не зафіксовано.

Він зауважив, що сьогодні фіксується багато викликів «швидкої допомоги», але отруєння ні в кого не підтвердилось: «Знаєте, це вже паніка якась трішки спрацьовує. Лікарі приїжджають на всі виклики, але, на щастя, отруєнь немає. Сьогодні жодного профільного виклику, щоб це було дійсно результатом отруєння, ще не зафіксовано у Києві».

Він також розповів про симптоми, які можуть свідчити про результати отруєння продуктами горіння:

  • уповільнена та плутана мова;
  • порушення орієнтації у просторі;
  • тахікардія;
  • підвищення артеріального тиску;
  • судоми;
  • порушення дихання;
  • швидка стомлюваність;
  • головний біль.

Михайло РАДУЦЬКИЙ також зауважив, що немає потреби використовувати респіратори, протигази та медичні маски і надав деякі рекомендації: «Сірчистий ангідрид, якого є найбільше зараз в повітрі, проникає навіть через протигази. Натомість потрібно не допустити згущення крові, особливо у літніх людей… Ми радимо вживати до 3-3,5 літрів питної води. Це дасть можливість не згущуватись крові, прискорить процес виведення із організму токсинів. Також потрібно посилити режим вологого прибирання приміщень. Якщо в оселі є кондиціонери, то принципово їх потрібно увімкнути в режим, коли вони беруть повітря не з вулиці, а охолоджують повітря всередині оселі. Зранку потрібно ретельно промивати очі».

Він також порадив максимально обмежити перебування на вулиці дітей та людей похилого віку.

Причиною задимлення у столиці є лісова пожежа, що виникла 2 вересня в районі села Зазим’я поблизу Києва. Горіло 32 гектари лісу. Рятувальникам вдалося локалізувати пожежу.

У зв’язку із задимленням, а також через високу температуру повітря, у столичних школах призупинено навчальний процес.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді