Понад сімдесят студентів Гайсинського медичного коледжу госпіталізовано через спалах кишкової інфекції

У місті Гайсин Вінницької області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед студентів Гайсинського медичного коледжу. Держсанепідслужба у Вінницькій області повідомляє про 71 постраждалого

У місті Гайсин Вінницької області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед студентів Гайсинського медичного коледжу. Держсанепідслужба у Вінницькій області повідомляє про 71 постраждалого.

Студенти звернулись до лікарів зі скаргами на біль в животі, головний біль, загальну слабкість, блювання, рідкі випороження, підвищення температури тіла до 38 °С. Усіх захворілих було госпіталізовано до інфекційного та тимчасово перепрофільованого терапевтичного відділень центральної районної лікарні  м. Гайсин. Попередні діагнози: гостра кишкова інфекція,  гострий ентерит та ентеровірусна інфекція у стані легкого та середнього ступеня важкості. Медична допомога надається в необхідному обсязі.

Для встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації працівниками Держсанепідслужби проведено санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання, відібрано матеріал для лабораторних досліджень, здійснюється комплекс протиепідемічних заходів:  проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді