Громадські активісти запропонували МОЗ Концепцію реформування системи державних закупівель ліків

Громадські активісти спільно з юристами представили Міністерству охорони здоров'я України та народним депутатам Концепцію реформування системи державних закупівель ліків під час тематичного круглого столу, що відбувся 3 вересня 2015 року в Українському кризовому медіа-центрі

Громадські активісти, серед яких Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій ШАБУНІН, Голова правління Благодійного фонду «Пацієнти України» Дмитро ШЕРЕМБЕЙ, спільно з юристами представили Міністерству охорони здоров'я України та народним депутатам Концепцію реформування системи державних закупівель ліків під час тематичного круглого столу, що відбувся 3 вересня 2015 року в Українському кризовому медіа-центрі.

Концепція реформування системи державних закупівель передбачає:

  • уніфіковану систему документації для всіх регіонів;
  • знищення багатьох корупційних механізмів;
  • зниження бюрократичне навантаження;
  • усунення прогалин в регулюванні;
  • забезпечення прозорості та обґрунтованості ухвалених рішень;
  • реформування галузевих стандартів (формулярів, стандартів медичної допомоги та протоколів).

«Це корисний документ, який буде застосований Міністерством охорони здоров'я для формування узгодженої стратегії реформування, — запевнив заступник Міністра охорони здоров'я Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ. — Усі матеріали будуть опрацьовані робочою групою МОЗ, яка зараз формується. Міністерство здатне зробити все можливе для реформування системи державних закупівель і довести це є для нас справою честі».

В Міністерстві охорони здоров'я вже працюють над створенням робочої групи, до складу якої увійдуть міжнародні фахівці, чиї напрацювання ляжуть в основу нових підходів до планування, закупівель, управління, складування, фармнагляду.

Автори Концепції під час Круглого столу висловили сподівання, що розроблений документ стане основою для законопроекту «Про деякі питання визначення предмета закупівлі, що використовується у централізованих та регіональних державних закупівлях лікарських засобів та медичних виробів», а також ряду підзаконних нормативно-правових актів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді