МОЗ розробляє нові державні стандарти надання медичної допомоги

МОЗ проводить експертизу всієї медичної галузі, щоб виправити допущені помилки й продовжити реформу медицини

Відпускні: як розраховувати та коригувати

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я:

«Зараз ми виправляємо помилки у плануванні медичної реформи, допущені попереднім керівництвом МОЗ. Здійснюється детальна експертиза всієї медичної інфраструктури, метою експертизи є визначення спроможності та ефективності госпітальної мережі. Міністерство розпочало розробку і затвердження нових державних стандартів надання медичної допомоги із залученням науковців та провідних фахівців галузі».

МОЗ розробляє нові державні стандарти надання медичної допомоги

За словами міністра, на основі отриманих даних МОЗ розробить справедливі тарифи, за якими й фінансуватимуть галузь в 2021 році.

«Нові тарифи будуть ґрунтуватись на ринкових заробітних платах для працівників галузі та якісних стандартах надання медичних послуг...

З 2021-го фінансування буде відбуватись з урахуванням того, що ми маємо реформувати медицину, щоб високоспеціалізовані медичні заклади діяли в тих умовах, де можливий їхній розвиток. Адже якщо вони будуть розвиватися, то і якість медицини, якої ми всі так прагнемо, буде підвищуватись. Наша головна мета — створити ефективну медичну систему, де лікарі працюють у гідних умовах і отримують гідну заробітну плату, а пацієнти — якісну допомогу».

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді