Чи задоволені роботою за Програмою медгарантій у Мукачівській ЦРЛ

КНП «Мукачівська центральна районна лікарня» — одне з перших підготувалось до впровадження Програми медичних гарантій. Про те, як лікарня готувалася до співпраці з НСЗУ й що з цього вийшло, — далі

Ліцензування медичної практики ►►► ТЕСТ

Місцева влада забезпечила заклад комп’ютерами, медичною інформаційною системою, необхідним обладнанням відповідно до вимог НСЗУ. Для цього було виділено 14 млн грн. Завдяки цьому Мукачівська ЦРЛ вчасно автономізувалась, комп’ютеризовалась, отримала необхідні ліцензії та уклала з НСЗУ договори на надання 17 видів медичних послуг на суму понад 92,6 млн грн.

Виконувач обов'язків директора КНП «Мукачівська ЦРЛ» Євген Мешко розповів, що в лікарні почали опановувати електронні інструменти ще з 2016 року. Уже тоді впровадили обмін та облік медичною інформацією, попередній електронний запис пацієнтів, контроль надання медичної допомоги лікарями, а також спростили звітність. Закупили сучасне медичне та лабораторне обладнання. Очільник закладу наголосив, що розвиток медицини є пріоритетним напрямом їхньої громади не на словах, а на ділі:

«Для нас важливими є доступність та якість лікувального процесу. Ми забезпечуємо своїх пацієнтів ліками та витратними матеріалами на усіх етапах лікування».

Чи задоволені роботою за Програмою медгарантій у Мукачівській ЦРЛ

Мукачівська ЦРЛ уклала договори за сімнадцятьма пакетами. Зокрема, на реабілітацію та паліатив, що мають дуже високий попит, а також на пріоритетні послуги, як-от медична допомога при пологах, при гострому мозковому інсульті, рання діагностика онкозахворювань. Додатково підписали контракт на медичну допомогу, яку надають мобільні бригади.

Тарифи Євген Мешко вважає обґрунтованими. У межах Програми медгарантій лікарня отримала грошей на минулорічному рівні. Однак тепер має змогу заробити більше завдяки пріоритезації послуг та новому механізму фінансування «гроші йдуть за пацієнтом».

«Наша лікарня дуже популярна серед мешканців регіону. Очікуємо, що до нас будуть їхати звідусіль обстежуватися, лікуватися, оперуватися та народжувати дітей. Закликаю очільників медичної галузі у жодному разі не зупиняти реформи. Досить жити минулим».

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді