Держсанепідслужба здійснює посилений моніторинг стану повітря через пожежі

Пожежі можуть погіршити стан атмосферного повітря у населених пунктах України та негативно вплинути на здоров’я жителів. Фахівці Держсанепідслужби України проводять посилений моніторинг після надходження інформації про подібні випадки

Пожежі можуть погіршити стан атмосферного повітря у населених пунктах України та негативно вплинути на здоров’я жителів. Фахівці Державної санітарно-епідеміологічної служби України проводять посилений моніторинг після надходження інформації про подібні випадки.

Протягом цього року підрозділи Держсанепідслужби задіяли 407 точок на території усієї України для моніторингу повітря у випадках пожеж. За пожежонебезпечний період цьогоріч було досліджено більше 14 тисяч проб атмосферного повітря на вміст азоту діоксиду, вуглецю оксиду та ангідриду сірчистого. У більш ніж 4% проб від загальної кількості були зафіксовані відхилення від гігієнічних нормативів (це близько 590 проб).

Перевищення граничнодопустимої концентрації забруднюючих речовин у атмосферному повітрі за весь період моніторингу були зафіксовані на територіях Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Луганської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської областей та у місті Києві.

Про перевищення шкідливих речовин у повітрі Держсанепідслужба оперативно повідомляла місцеву владу і населення, у разі необхідності, надавала рекомендації щодо низки заходів, здатних убезпечити жителів від шкоди для здоров’я.

На сьогодні Державна служба надзвичайних ситуацій України повідомляє, що з початку року в Україні  зареєстровано близько 54 тисяч пожеж. З останніх подій: горіння торфу на відкритій території поблизу села Борсуки Лановецького району Тернопільської області.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді