Вітайте свіжий номер журналу «Управління закладом охорони здоров'я»

«Я подумаю про це завтра», — сказала Скарлетт із «Віднесених вітром» і ... забула про бали БПР до кінця 2020-го

Погортати журнал

А дарма: з 1 липня МОЗ обіцяє визначити офіційних провайдерів освітніх заходів, тож отримати бали буде вдвічі складніше. Покваптеся, до липня маєте право вносити в освітнє портфоліо інформацію про будь-які заходи.

Нагадаю, МОЗ змінив підхід до професійного розвитку медпрацівників. Із 2020-го лікарі повинні набирати щонайменше 50 балів БПР. Нащо це МОЗ? Поміркуємо разом.

Вітайте свіжий номер журналу «Управління закладом охорони здоров'я»

Раніше за рік до атестації лікар проходив обов’язкові чотиритижневі курси — так званий передатестаційний цикл (ПАЦ). У період між ПАЦ він міг не брати участі в освітніх заходах. Три роки після атестації були часом «відпочинку» від професійного вдосконалення.

Стара система передбачала регламентований перелік видів навчання та не стимулювала лікарів удосконалюватися. БПР ставить інші пріоритети: зробити підвищення кваліфікації не формальністю, а способом здобути знання та навички, які допоможуть у роботі та зроблять лікаря конкурентоспроможним на ринку праці.

Нині лікар має право обирати тематику навчальних заходів незалежно від спеціальності, за якою атестується.

Якщо ви працюєте за декількома спеціальностями — не переймайтеся. Ви так само маєте щороку отримувати 50 балів БПР, а не 100 чи 150, як уже залякують коментатори із соцмереж.

Як бонус, процес атестації спростили: уже не потрібно подавати звіт про професійну діяльність за останні три роки і проходити співбесіду з комісією. Тож не бійтеся змін, спокійно працюйте за новими правилами. Бажаємо вищої категорії та приємного читання!

З повагою
головний редактор
Анна Леус

Вітайте свіжий номер журналу «Управління закладом охорони здоров'я»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що відомо про електронну систему БПР

Що таке електронна система БПР, для кого і коли її впроваджуватимуть? Хто буде надавати освітні послуги через електронну систему БПР? Читайте про це в статті
4566

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді