Вітайте свіжий номер журналу «Управління закладом охорони здоров'я»

«Я подумаю про це завтра», — сказала Скарлетт із «Віднесених вітром» і ... забула про бали БПР до кінця 2020-го

Погортати журнал

А дарма: з 1 липня МОЗ обіцяє визначити офіційних провайдерів освітніх заходів, тож отримати бали буде вдвічі складніше. Покваптеся, до липня маєте право вносити в освітнє портфоліо інформацію про будь-які заходи.

Нагадаю, МОЗ змінив підхід до професійного розвитку медпрацівників. Із 2020-го лікарі повинні набирати щонайменше 50 балів БПР. Нащо це МОЗ? Поміркуємо разом.

Вітайте свіжий номер журналу «Управління закладом охорони здоров'я»

Раніше за рік до атестації лікар проходив обов’язкові чотиритижневі курси — так званий передатестаційний цикл (ПАЦ). У період між ПАЦ він міг не брати участі в освітніх заходах. Три роки після атестації були часом «відпочинку» від професійного вдосконалення.

Стара система передбачала регламентований перелік видів навчання та не стимулювала лікарів удосконалюватися. БПР ставить інші пріоритети: зробити підвищення кваліфікації не формальністю, а способом здобути знання та навички, які допоможуть у роботі та зроблять лікаря конкурентоспроможним на ринку праці.

Нині лікар має право обирати тематику навчальних заходів незалежно від спеціальності, за якою атестується.

Якщо ви працюєте за декількома спеціальностями — не переймайтеся. Ви так само маєте щороку отримувати 50 балів БПР, а не 100 чи 150, як уже залякують коментатори із соцмереж.

Як бонус, процес атестації спростили: уже не потрібно подавати звіт про професійну діяльність за останні три роки і проходити співбесіду з комісією. Тож не бійтеся змін, спокійно працюйте за новими правилами. Бажаємо вищої категорії та приємного читання!

З повагою
головний редактор
Анна Леус

Вітайте свіжий номер журналу «Управління закладом охорони здоров'я»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38142

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2024»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
9926

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді