Зареєструйтеся на курс НСЗУ з клінічного кодування хвороб та інтервенцій

НСЗУ повідомила про фінальну хвилю реєстрації лікарів на онлайн-курс «Клінічне кодування хвороб та інтервенцій за українською системою ДСГ»

Які управлінські документи забезпечують діяльність КНП

Фахівці роз’яснять:

  • що таке клінічне кодування та для чого воно потрібне
  • які правила та стандарти кодування хвороб та інтервенцій
  • як вносити дані про пролікований випадок

Курс допоможе закладам підготуватися до нових правил та стандартів кодування пролікованих випадків із застосуванням діагностично-споріднених груп (ДСГ) у стаціонарі. Зокрема, лікарі навчаться кодувати діагнози та медичні втручання за допомогою Австралійської системи класифікації.

Перегляньте програму курсу та зареєструйтесь на навчання до 27 лютого 2020 року.

Курс НСЗУ з клінічного кодування хвороб та інтервенцій

Вища школа керівника медзакладу

Нагадаємо, що нову модель оплати послуг закладів охорони здоров'я запровадять на основі діагностично-споріднених груп (ДСГ). При переході на модель оплати за пролікований випадок якість кодування лікарів буде напряму впливати на обсяг коштів, отриманих медзакладами від НСЗУ.

Лікарі мають навчитися кодувати діагнози та медичні втручання, використовуючи Австралійську систему діагностично-споріднених груп (АС-ДСГ), яку найближчим часом впровадять як офіційну класифікацію в Україні, відповідно до нових правил та стандартів кодування випадків у стаціонарі. АС-ДСГ забезпечує клінічно прийнятний та зрозумілий спосіб зв'язку між типами пацієнтів, які лікуються у лікарні, з ресурсами, необхідними для їхнього лікування. Система складається з приблизно 700 однорідних груп, які об'єднують пацієнтів на основі діагнозів та процедур, та призначена для кодування випадків стаціонарної медичної допомоги, зокрема, для цілей фінансування лікарень.

За матеріалами НСЗУ

Зареєструйтеся на курс НСЗУ з клінічного кодування хвороб та інтервенцій
Світлана Доанпрофесор кафедри громадського здоров’я, проректор з післядипломної освіти ПВНЗ «Київський медичний університет»
Медики вже працюють за новим Порядком проведення тестування на ВІЛ-інфекцію та забезпечення якості досліджень, проте запитання досі виникають. У нашу редакцію звернувся практик із трьома запитаннями щодо швидких тестів для скринінгової діагностики ВІЛ. Читач зауважує, що Порядок указує, як діяти, якщо результат на основі швидкого тесту негативний, — видати Довідку про результат дослідження з виявлення серологічних маркерів ВІЛ. А якщо результат позитивний?

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді