Міністерство охорони здоров’я долучається до опрацювання єдиної редакції нового Закону «Про лікарські засоби»

У Міністерстві охорони здоров’я відбулося засідання робочої групи з питань дерегуляції фармринку. Окрім запланованого порядку денного, учасники обговорили ситуацію щодо нової редакції Закону України «Про лікарські засоби»

У Міністерстві охорони здоров’я відбулося засідання робочої групи з питань дерегуляції фармринку під головуванням Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександри ПАВЛЕНКО. Окрім запланованого порядку денного, учасники обговорили ситуацію щодо нової редакції Закону України «Про лікарські засоби».

Олександра ПАВЛЕНКО повідомила, що на сьогодні існують два альтернативних законопроекти, що стосуються нової редакції Закону «Про лікарські засоби»: від народного депутата Андрія ШИПКА та від народного депутата Олега МУСІЯ. Також можливе подання додаткових редакцій. Міністерство охорони здоров’я України як регуляторний орган і як профільне міністерство готове долучитися до їх обговорення та опрацювати єдину консолідовану редакцію в рамках робочої групи з питань дерегуляції фармринку, яка працює при Міністерстві охорони здоров’я. Редакція має бути підримана як представниками депутатського корпусу, так і Міністерством охорони здоров’я. Перший заступник Міністра охорони здоров’я також додала, що Міністерство готове надати свою платформу для обговорення задля ефективної розробки уніфікованої редакції, бо протягом року даний акт так і не був поставлений на порядок денний Комітету охорони здоров’я та є ризик, що документи ще будуть відкликатися, а деякі ще й не готові.

Запрошені представники від народного депутата Андрія ШИПКА, а також від Голови Комітету з питань охорони здоров’я ВРУ Ольги БОГОМОЛЕЦЬ, що були присутні під час засідання, висловилися за підтримку рішення про відновлення робочої групи. Законопроект Олега МУСІЯ, як було повідомлено, ще перебуває на доопрацюванні та узгодженні і ще не має готового тексту, який можна б було презентувати.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді