Міжнародні організації наполягають на негайній вакцинаціїї проти поліомієліту

Представники міжнародних організацій провели брифінг щодо ситуації зі спалахом поліомієліту в Україні. Координатор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у справах ліквідації поліомієліту у світі Еллін ОГДЕН підкреслила, що жодна країна у світі нині не викликає такої стурбованості з приводу цього захворювання

Представники міжнародних організацій за участю Міністра охорони здоров’я Олександра КВІТАШВІЛІ провели брифінг щодо ситуації зі спалахом поліомієліту в Україні. Координатор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у справах ліквідації поліомієліту у світі Еллін ОГДЕН підкреслила, що жодна країна у світі нині не викликає такої стурбованості з приводу цього захворювання, тому що завданням кожної країни, що потрапила в таку ситуації, є призупинити спалах за 3-4 місяці, а Україна відстає від графіку.

Еллін ОГДЕН також зазначила, що зволікання не тільки наражає на небезпеку дітей, а й підриває довіру міжнародної спільноти до уряду держави.

Доктор Доріт НІТЦАН, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, також закликала Кабінет міністрів України до негайних дій.

Джованна БАРБЕРІС, представник UNICEF в Україні, повідомила, що у світлі останній подій, вже 70% батьків в Україні починають розуміти важливість вакцинації.

План дій стосовно зупинки спалаху поліомієліту вже розроблено, відповідний наказ підписав Міністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ. Але для регіонів ще готується інструкція за міжнародними стандартами. Вакцина вже розвезена. Бракує 6,5 млн доз вакцин, але Міністерство охорони здоров’я вже веде переговори з міжнародними партнерами, аби покрити цю потребу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді