Наші читачі — обличчя сучасної медицини (жовтень)

Продовжуємо щомісячну рубрику порталу — коротка розповідь про справжніх професіоналів своєї справи, які стали обличчями наших журналів. На першій сторінці обкладинки жовтневого номеру «Довідника головної медичної сестри» — старша медична сестра відділення гнійної хірургії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Людмила СОКОЛОВА

Продовжуємо щомісячну рубрику порталу — коротка розповідь про справжніх професіоналів своєї справи, які стали обличчями наших журналів.

На першій сторінці обкладинки жовтневого номеру «Довідника головної медичної сестри» — старша медична сестра відділення гнійної хірургії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Людмила СОКОЛОВА

Заклад функціонує з 1980 року. Тут надають спеціалізовану лікувально-діагностичну та консультативну допомогу дітям області та містаВінниці за сорока однією лікарською спеціальністю.

На сьогодні Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня у своєму складі має стаціонар на 450 ліжок та 21 ліжко у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (12 з яких для новонароджених), консультативну поліклініку потужністю 500 відвідувань у зміну та центр радіаційного захисту дитячого населення.

Заклад є клінічною базою Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, а саме кафедри дитячої хірургії, педіатрії, дитячої отоларингології, дитячої офтальмології, нейрохірургії, анестезіології та реаніматології. На базі лікарні проходятьпіслядипломне навчання медичні сестри педіатричних відділень та кабінетів, а також медичні сестри палат та відділень дляновонароджених.

У закладі цілодобово надають висококваліфіковану спеціалізовану ургентну допомогу з педіатрії, дитячої травматології, нейрохірургії,хірургії, урології, отоларингології, анестезіології та неонатології. Щорічно у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні отримуютьмедичну допомогу понад 15 000 дітей, більшість з яких проживають у сільській місцевості. Консультативну допомогу отримує понад 200 000 пацієнтів на рік.

У закладі за рік проводять близько 5500 оперативних втручань. У хірургічну практику впроваджено малоінвазивні методи,на високому рівні надають хірургічну допомогу новонародженим. Щорічно впроваджують більше 80 нових методик діагностики та лікування.

У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні функціонує 16 стаціонарних відділень, з яких 6 соматичних, 8 хірургічних та 2 реанімаційних. Також є допоміжні служби:

  • приймальне відділення;
  • травмпункт;
  • клініко-діагностична лабораторія з бактеріологічним відділом;
  • рентгенологічне відділення;
  • відділення ультразвукової та функціональної діагностики;
  • фізіотерапевтичне відділення.

Також ефективно організовано виїзну роботу в райони області, щоб підвищити доступність спеціалізованої медичної допомоги дітямсільської місцевості.

Колектив Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні нараховує 178 лікарів (17% від загальної кількості працівників), 438 медичних сестер (43%), 223 молодших медичних сестер (23%), 180 осіб немедичного персоналу (17%). У закладі працює колектив педагогівта психологів, робота яких спрямована на надання спеціалізованої психологічної допомоги маленьким пацієнтам та прискорення їходужання.

Нові перинатальні та неонатальні програми з організації та забезпечення медичної допомоги новонародженим, а також поліпшенняякості життя дітей, народжених з малою масою тіла, дали змогу налагодити виходжування найменших пацієнтів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді