Усім кадровим рішенням стосовно НМУ імені О. О. Богомольця передуватиме комплексна перевірка

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО 8 жовтня зустрілася з представниками студентства, які виступали з протестами під стінами Міністерства охорони здоров’я. Дискусійним стало відсторонення Катерини АМОСОВОЇ від виконання повноважень ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО 8 жовтня зустрілася з представниками студентства, які виступали з протестами під стінами Міністерства охорони здоров’я. Дискусійним стало відсторонення Катерини АМОСОВОЇ від виконання повноважень ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Протестувальники виступали як «за», так і «проти» такого рішення.

Олександра ПАВЛЕНКО пояснила, що відсторонення керівника від виконання обов’язків не є звільненням і діє лише на час перевірки з метою забезпечення об’єктивної та безперешкодної роботи міжвідомчої комісії.

Вона запевнила присутніх, що Міністерство охорони здоров’я вважає правильним вирішення усіх подальших кадрових та інших питань стосовно університету саме в правовому полі: «Ми не ховаємось, а намагаємось вирішити проблему правовим шляхом, в зв’язку з чим і створена відповідна комісія. Немає ніякого упередженого ставлення стосовно будь-кого з керівництва університету, і для нас як для органу управління цікаві їх якості в першу чергу як управлінців. Чутки, наклепи, погрози тощо — це питання правоохоронних органів, і ви маєте повне право звернутися до них із відповідними фактами, якщо такі є».

Міністерство охорони здоров’я готове розглянути пропозиції  студентів щодо кандидатів на посаду виконуючого обов’язки ректора університету.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді