Прийнято законопроект про сільську медицину

Закон про сільську медицину прийнято! Читайте, яких змін чекати для медиків і пацієнтів у сільській місцевості.
14 листопада Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроект № 7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості»,  поданий Президентом. Прийняття законопроекту – ще один крок на шляху до впровадження медичної реформи в Україні. За його прийняття проголосували 280 депутатів. 
Основне завдання цього законопроекту – суттєво підвищити якість медичної допомоги у сільській місцевості. Медичні працівники повинні отримати більше самостійності та отримати реальне фінансування. Автономність передбачена прийняттям закону про Автономізацію медичних закладів, а питання підвищення оплати та фінансування закладів – запланованими законопроектами № 6327 та № 6604.
Прийнято законопроект про сільську медицинуЧитайте: "Реформа сільської медицини: чого чекати згідно з новим законопроектом"

  Завдання, які повинен вирішити своєчасне впровадження на практиці законопроект:

  • перепланувати мережі
  • побудувати або дообладнати амбулаторії
  • доїзду пацієнтів до лікарів та навпаки
  • нові амбулаторії з можливістю проживання родини лікаря
  • закупівля автомобілів, для пересування лікарів між селам
  • оновлення обладнання амбулаторій
  • забезпечення швидкісного інтернету
Сьогодні в Україні на місцях – у ФАПах та амбулаторіях не можуть вирішити й половини проблем, з якими звертаються пацієнти. Хворих перенаправляють у лікарні обласного чи районного рівня, де є більше можливостей для лікування. Наразі прагнення МОЗ – досягнути світового рівня – коли 80 %  пацієнтам можна допомогти на місці. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді