Вперше в Україні: навчальний заклад з військово-медичної підготовки за стандартами НАТО

У Десні почав свою діяльність медичний заклад з військово-медичної підготовки персоналу при 169 навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України.

Тут навчатимуть медичних спеціалістів ЗСУ надавати домедичну допомогу пораненим і хворим бійцям згідно з принципами і стандартами Північноатлантичного альянсу НАТО.

Заплановано, що перший експериментальний курс для отримання кваліфікації «бойовий медик»  для військовослужбовців, які вже мали військовий досвід, почнеться до кінця весни і триватиме 16 тижнів. Таким чином до кінця року планують підготувати близько 200 осіб, а бажаючі можуть залишитися в центрі в якості інструкторів.

Інструктори, які будуть готувати курсантів, вже пройшли підготовку, яка тривала 16 тижнів. Також вони застосовували свої навички в зоні АТО, військових госпіталях, евакуаційних  бригадах і на передовій.  

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді