Громадське здоров’я — один із пріоритетів плану дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік

Одним із пріоритетів Уряду на наступний рік визначені захист та зміцнення здоров’я нації. Система громадського здоров’я надасть змогу оперативно реагувати на загрози для здоров’я нації, у тому числі біологічні.

Створення ефективної національної системи для запобігання інфекційним та неінфекційним захворюванням зумовлене вчасним (до 30 червня) поданням Кабінетові Міністрів України проекту урядового акту стосовно схвалення концепції щодо засад реформування системи громадського здоров’я в Україні, побудованої за принципом субсидіарності.

Також до 30 червня нинішнього року має запрацювати Центр громадського здоров’я. Для цього треба затвердити його структуру та штатний розпис, забезпечити його фінансування та створення регіональної мережі на базі лабораторних центрів Держсанепідслужби і укомплектувати штат не менше як на 50%.

До 30 листопада Міністерство охорони здоров’я України має розробити та подати Кабінетові Міністрів України законопроект щодо системи громадського здоров’я в Україні, який включатиме питання епідеміологічного нагляду за інфекційними та неінфекційними захворюваннями.

Розроблення, подання Кабінетові Міністрів України та прийняття Урядом проектів нормативно-правових актів щодо внесення змін до нормативно-правових актів щодо запровадження напряму навчання з громадського здоров’я має бути здійснене до 31 жовтня поточного року. І до кінця року має бути розроблений, поданий Уряду та схвалений проект постанови Кабінету Міністрів України  щодо затвердження державної цільової програми біологічної безпеки та захисту.

Усього планом дій Кабінету Міністрів України визначено 379 конкретних, предметних завдань у різних сферах, які повинен виконати Уряд разом з Парламентом і Президентом. Кожне завдання містить зрозумілі для кожного заходи, відповідальних виконавців, строки виконання та очікувані результати.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді