Затверджено клінічний протокол «Дефіцит мієлопероксидази фагоцитів»

Міністерство охорони здоров’я наказом від 21.06.2016 № 609 затвердило Уніфікований клінічний протокол первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Дефіцит мієлопероксидази фагоцитів» (далі — Уніфікований протокол).

Основною метою впровадження Уніфікованого протоколу є створення єдиної комплексної та ефективної системи надання медичної допомоги пацієнтам із дефіцитом мієлопероксидази фагоцитів. На сьогодні ця імунодефіцитна хвороба є найпоширенішою патологією з-поміж відомих фагоцитарних імунодефіцитів людини. В Україні нині проживає щонайменше 23 тисячі осіб із цим захворюванням.

Уніфікований протокол створений для надання первинної, вторинної та третинної медичної допомоги. На думку розробників, впровадження цього протоколу в клінічну практику підвищить обізнаність лікарів з проблеми дефіциту мієлопероксидази фагоцитів і покращить якість надання медичної допомоги таким пацієнтам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Форма № 063/о «Карта профілактичних щеплень»: бланк та правила оформлення

З'ясуйте, хто і як має заповнювати карту профілактичних щеплень, як правильно вносити виправлення до медичної довідки 063/о та зберігати документ. Скачайте бланк форми № 063/о та використовуйте в роботі
111692

Посттравматичний стресовий розлад: симптоми та лікування

Із кожним днем війни зростає кількість людей, які відчувають на собі її наслідки. Що таке посттравматичний стресовий розлад — розповідаємо в статті. Скачайте протокол лікування ПТСР та використовуйте в роботі
29379

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді