Семінар «Перевірки у роботі головної медичної сестри»: жваві дискусії та гарний настрій

Тиждень тому відбувся великий семінар «Перевірки у роботі головної медичної сестри: Держлікслужба, ДСКН, Держсанепідслужба, Держфінінспекція та МОЗ», який зібрав понад 180 представників медичної спільноти.

Реєстрація тривала понад годину, адже кожен учасник мав отримати роздаткові матеріали від Цифрового видавництва Експертус і взяти участь у безпрограшній лотереї із приємними сюрпризами.

Нарешті медсестри і заступники головлікаря з медсестринства пройшли у конференц-залу, де їх чекала зустріч із п’ятьма лекторами, кожен із яких мав розповісти секрети успішного проходження перевірок державними службами.

Першим доповідачем була Катерина ЛЮХАНОВА, завідувач сектору організації державного контролю якості медичної продукції Державної служби України з лікарських засобів, добре знайома постійним слухачам наших семінарів і вебінарів. Не обійшлося без жвавої дискусії щодо пошуку винуватих у поставці до медичного закладу і зберіганні неякісних ліків. Лектор запевнила аудиторію, що їхня місія є дуже важливою, і тому дійсно за якістю лікарських засобів, що надходять, має пильнувати головна медична сестра. І не варто соромитися повідомляти Держлікслужбі про такі випадки, адже взаємодія має бути не лише під час перевірок.

Тетяна ЗАГОРОДНА, начальник відділу аналітичної роботи, стратегічного планування та моніторингу наркоситуації ДСКН України, розкрила всі нюанси проходження перевірок щодо належного обліку наркотичних засобів. Доповідач нагадала всі вимоги щодо зберігання цих специфічних лікарських засобів і роз’яснила, які саме нормативно-правові акти є пріоритетними у вирішенні суперечливих питань.

Дуже чекала аудиторія і доповіді Тетяни ШУДРИ, визнаного фахівця медсестринської справи. Тетяна ШУДРА займає посаду президента Асоціації медичних сестер міста Києва, тож хто краще за неї розповість про правила і вимоги до проходження акредитації. Публіка дуже схвально оцінила виступ лектора. Сподіваємось, всі отримали вичерпні відповіді на запитання, що їх хвилювали.

Також з нетерпінням очікували медсестри консультації з перевірок від Держсанепідслужби, яку мала надати Світлана ДОАН. Але розклад трохи змінився, тому четвертим доповідав гість із Харкова — Владислав СТАНКУС — в минулому завідувач сектору контролю установ та організацій, що фінансуються з бюджету, Державної фінансової інспекції України. Лектор гумором викликав до себе прихильність аудиторії. Незважаючи на серйозність теми, розповідь сприймалася легко й із задоволенням. Владислав СТАНКУС докладно розповів, як варто розпоряджатися бюджетними коштами, щоб не виникало питань і труднощів, як гідно пройти перевірку і навіть як «відвадити» неприємного ревізора законними шляхами. Медсестри (та й редакція, що приховувати) були у захваті.

І нарешті учасники семінару дочекались чудового лектора Світлану ДОАН. Як відомо, Держсанепідслужба, по-перше, проводить чи не найприскіпливіші перевірки. По-друге, не так і легко розібратися у її теперішніх функціях, зв’язках із іншими органами та інших організаційно-бюрократичних питаннях. Світлана ДОАН все докладно пояснила і навіть затрималась після виступу, щоб переговорити із учасницями семінару.

Увесь тиждень ми опрацьовували анкети, відповідали на листи і вели телефонні розмови із учасниками нашого заходу. Ми дуже вдячні за такий активний зворотній зв’язок. Тепер ми знаємо, що варто врахувати в організації наступних семінарів для лікарів та медсестер. Чекайте на анонси! Ми прагнемо розвіяти ваші сумніви, надати вам впевненості у роботі і відповісти на всі ваші запитання. До речі, якщо вони у вас ще залишились, сміливо пишіть нам на редакційну електронну адресу — відповімо на сторінках журналу, на семінарах або персонально, якщо питання термінове.

До нових зустрічей!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді