ВООЗ закликає перейти на прості упаковки тютюнових виробів

Сьогодні, 31 травня, у всьому світі відзначається день боротьби з тютюнопалінням. Всесвітня організація охорони здоров’я запропонувала новий підхід до вирішення проблеми споживання цигарок та інших тютюнових виробів.

Майже шість мільйонів смертей на рік пов’язані із тютюнопалінням. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я мають думку, що ця цифра зросте до восьми мільйонів смертей на рік до 2030 року, при цьому 80% жертв хвороб, яким можна було б запобігти, проживатимуть у країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

Вживання тютюну є однією з основних причин розвитку неінфекційних захворювань (НІЗ). У 2012 році НІЗ стали причиною смерті 16 мільйонів людей у віці до 70 років, причому 82% з них жили в країнах, що розвиваються.

Що таке «проста» упаковка тютюнових виробів? Це обмеження або заборона на використання логотипів, кольорів, зображень тютюнових марок або пропагандистської інформації на упаковці, за винятком торговельних найменувань та найменувань виробів, зображених стандартним кольором і гарнітурою.

Сподіваємось, Україна незабаром також підтримає цю ініціативу. Будьте здорові!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді