Чорнобильська катастрофа — 30 років

Сьогодні в Україні відбудуться заходи, присвячені 30-й річниці Чорнобильської катастрофи.

Згідно з архівними даними, 26 квітня 1986 року, вночі о 1:23 на четвертому енергоблоці ЧАЕС в результаті серії потужних вибухів був повністю зруйнований реактор. Внаслідок аварії в навколишнє середовище потрапила значна кількість радіоактивних речовин.

Аварію на ЧАЕС вважають найбільшою у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих та постраждалих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

Масштаби наслідків після аварії на Чорнобильській АЕС просто шокують: з числа постраждалих померло 167 653 людей, серед них 2929 ліквідаторів. 92% учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та 83% потерпілих страждають на різні захворювання. І це далеко не остаточні цифри, адже Чорнобиль залишив відбиток на здоров’ї людей не одного покоління.

  • 2016 рік в Україні оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

Також, як повідомляє «Радіо ООН», 30-й річниці Чорнобильської катастрофи сьогодні присвятять засідання Генеральної асамблеї ООН у штаб-квартирі в Нью-Йорку.

За інформацією «УНІАН»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді