На підставі чого виробники ліків звільняються від сплати ПДВ

Міністерство охорони здоров`я (МОЗ) повідомляє, що виробники та дистриб’ютори ліків звільняються від оподаткування ПДВ на підставі угод з міжнародними закупівельними організаціями. Про це йдеться у наданому МОЗ роз’ясненні Державної фіскальної служби України.

Зокрема, в роз’ясненні наголошено на тому, що до 31 березня 2019 року від сплати ПДВ звільняються операції із ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів, внесених до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення та\або введених в обіг, відповідно до законодавства у сфері технічного регулювання та оцінки відповідності, та операції з першого постачання таких лікарських засобів, медичних виробів на митній території України (пункт 38 підрозділ 2 розділу ХХ Податкового кодексу України).

Таке звільнення від сплати ПДВ діє лише за умови, що ввезення лікарських засобів та медичних виробів здійснюється на підставі договору, однією із сторін якого є спеціалізована організація, укладеного на виконання угоди між спеціалізованою організацією та МОЗ України.

Перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод зі спеціалізованими організаціями та звільняються від оподаткування ПДВ, визначає Кабмін.

За інформацією офіційного порталу МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді