Обережно: кліщі!

На Тернопільщині сформувався стійкий осередок хвороби Лайма, що має значний епідемічний потенціал. Головна причина цього — висока чисельність інфікованих іксодових кліщів.

За даними головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області, у поточному році вже зафіксовано 98 укусів людей кліщами та 5 випадків хвороби Лайма.

Ситуація з хворобою Лайма на Тернопільщині залишається несприятливою. Кількість випадків захворювання зросла з 2 випадків у 2001 році до 115 випадків у 2015 році. Зросла й кількість звернень громадян з укусами кліщів: з поодиноких випадків у 2005 році — до 1313 випадків у 2015 році.

Під час проведення фахівцями Держсанепідслужби акарологічних обстежень території у квітні встановлено чисельність кліщів — 18 екз/прапор-км. Це досить високий показник, адже за присутності одного кліща на два прапорокілометри рекомендовано обробку території спеціальними сполуками.

Тернопільська міська рада виділила 50 тис.грн. на проведення акарицидних заходів у парках та місцях масового відпочинку області.

За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді