ХХІ З’їзд Товариства Червоного Хреста України: підсумки та перспективи

ХХІ З’їзд Товариства Червоного Хреста України відбувся 20 квітня 2016 року у Києві. На заході були підведені підсумки роботи за останнє п’ятиріччя і окреслені перспективи подальшої роботи.

Товариство Червоного Хреста України функціонує майже сто років і є найчисленнішою громадською організацією країни, охоплюючи майже 4 мільйони чоловік.

На сьогодні в Україні функціонує чотири лікарні Червоного Хреста (Закарпатська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області); хоспіси (Житомирська та Запорізька області), 9 центрів психологічної допомоги Червоного Хреста. Підготовлено 550 спеціалістів, 3090 патронажних і молодших медичних сестер. Також наявні 83 центри та 299 кімнат медико-соціальної допомоги, банки одягу для нужденних, служба розшуку.

Як було повідомлено на заході, з початку збройного конфлікту на сході України та подій у Криму був проведений дійсно великий обсяг робіт. Активізувалися такі напрями, як загони швидкого реагування, навчання основам першої допомоги, допомога пораненим, мобільні медичні бригади та інші. Також була надана гуманітарна допомога внутрішньо переміщеним особам на суму понад 388 мільйонів гривень.

На 2016 рік передбачене поширення програми діяльності пересувних медичних бригад на територіях зі зруйнованою інфраструктурою, що підлягають відбудові (Донецька, Луганська області).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді