22 квітня — Всеукраїнський день діагностики меланоми

Варто відмітити у календарі 22 квітня 2016 року — адже цього дня у багатьох містах пройдуть заходи, присвячені Всеукраїнському дню діагностики меланоми.

Меланома —злоякісна пухлина шкіри, яка може призвести до смерті протягом року після встановлення діагнозу.

Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, координатор програми «Євромеланома» в Україні Ольга БОГОМОЛЕЦЬ під час прес-конференції, яка нещодавно пройшла у стінах УНІАН, підкреслила, що вона постійно наголошує на важливості профілактичних оглядів і самообстеження. За її словами, в Америці 80% випадків захворювання спочатку фіксуються родичами, а потім підтверджуються лікарями.

Це дійсно має велике значення, бо злоякісні новоутворення шкіри на сьогодні є найбільш поширеним видом онкології в Україні.

Цього року обстеження на меланому проходитимуть у всіх обласних шкірно-венерологічних диспансерах України, а також на базі кафедр дерматовенерології та онкології вищих медичних навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації та закладів післядипломної освіти, а також у приватних медичних закладах Києва, Дніпропетровська, Кривого Рога, Одеси, Мелітополя, Черкас, Вінниці, Тернополя, Львова.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді