Затверджено Державні санітарні норми і правила «Санітарно-протиепідемічні вимоги до закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу»

2 квітня 2013 року, наказом Міністерства охорони здоров’я України затверджені «Санітарно-протиепідемічні вимоги до закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу». Ці норми і правила встановлюють санітарно-протиепідемічні вимоги до розміщення, облаштування, обладнання та експлуатації закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу.

Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ) затверджено Державні санітарні норми і правила «Санітарно-протиепідемічні вимоги до закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу» від 02.04.2013 № 259.

Норми і правила встановлюють санітарно-протиепідемічні вимоги до розміщення, облаштування, обладнання та експлуатації закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу.

Наказ містить перелік гігієнічних умов до розміщення та утримання території, планувальних рішень будівель, споруд і окремих приміщень, внутрішнього оздоблення приміщень, водопостачання і каналізації, опалення, вентиляції та кондиціювання повітряного середовища приміщень, а також природного і штучного освітлення.

Важливо, що документ доповнений таблицями щодо мінімальної площі основних приміщень та розрахункової температури та кратності повітрообміну приміщень.

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50555

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3453

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6848

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді