Зміни до Технічного регламенту мийних засобів

Згідно із змінами Технічний регламент мийних засобів викладено у новій редакції. Також внесено зміни до плану заходів із застосування Технічного регламенту мийних засобів.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 р. № 717» від 12.06.2013 № 408 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 р. № 717 «Про затвердження Технічного регламенту мийних засобів».

Згідно із змінами Технічний регламент мийних засобів викладено у новій редакції. Технічний регламент установлює вимоги до мийних засобів і поверхнево-активних речовин, що входять до їх складу. Уведення в обіг мийних засобів та поверхнево-активних речовин можливе тільки в разі, коли вони не загрожують безпеці навколишнього природного середовища та відповідають вимогам щодо:

  • рівня біологічного розкладу поверхнево-активних речовин;
  • маркування мийних засобів;
  • інформації, яка надається на запит визначених законодавством органів виконавчої влади;
  • обмеження щодо вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах.

Також внесено зміни до плану заходів із застосування Технічного регламенту мийних засобів, згідно з якими до заходів щодо забезпечення обов’язкового застосування та додержання суб’єктами господарювання вимог Технічного регламенту включено обмеження щодо вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах. Відповідальна за виконання Держспоживінспекція.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді