Керівник МОЗ відвідала Конференцію ВООЗ з питань харчування та неінфекційних захворювань

4–5 липня керівник Міністерства охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА відвідала Конференцію Всесвітньої організації охорони здоров’я з питань харчування та неінфекційних захворювань. На сьогодні це питання є досить актуальним, адже неінфекційні захворювання спричиняють 8 з 10 випадків смерті у країнах Європейського союзу.

4–5 липня керівник Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) Раїса БОГАТИРЬОВА відвідала Конференцію Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з питань харчування та неінфекційних захворювань, що проходила у Відні. Міністри охорони здоров’я, експерти, представники громадськості та міждержавних організацій зібрались у Відні щоб обговорити вирішення проблеми неінфекційних захворювань. На сьогодні це питання є досить актуальним, адже неінфекційні захворювання спричиняють 8 з 10 випадків смерті у країнах Європейського союзу.

Під час конференції Раїса БОГАТИРЬОВА та Федеральний міністр здоров’я Республіки Австрія Алоїс ШТЬОГЕР обговорили питання співпраці між державами. Зокрема, налагодження партнерства між закладами первинної допомоги України і Австрії, у тому числі, на регіональному рівні. Також сторонами були обговорені перспективи співпраці щодо забезпечення здорового харчування населення. Керівником МОЗ було зауважено, що Україна підтримує План дій у галузі харчових продуктів та харчування для Європейського регіону ВООЗ на 2014-2020 роки та докладе максимальних зусиль для його реалізації на території нашої держави.  Реалізацію заходів щодо забезпечення здорового харчування населення планується здійснювати у межах Загальнодержавної програми «Здоров’я 2020: Український вимір».

Боротьба з неінфекційними захворюваннями — це один із п’яти ключових  пріоритетів проекту нової дворічної угоди про співпрацю між Україною та Всесвітньою організацією охорони здоров’я на 2014-2015 роки. Значну частку неінфекційних захворювань спричиняють неправильний раціон харчування, зайва вага та нездоровий спосіб життя загалом. В Україні велику увагу приділяють факторам ризику виникнення неінфекційних захворювань (алкоголь, харчування, фізична активність). Мова йдеться про такі заходи, як обмеження реклами алкогольних виробів, підвищення обізнаності громадськості щодо принципів здорового харчування та фізичної активності тощо.

Нагадаємо, що Україна стала однією із перших країн у Східній Європі, яка підписала у 2006 році Рамкову конвенцію із боротьби проти тютюну і тим самим визначила боротьбу з тютюнопалінням одним з пріоритетних напрямків у боротьбі з неінфекційними захворюваннями.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді