До кінця місяця Держслужба протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу перевірить сім регіонів України

До кінця липня Держслужба планує перевірити 7 регіонів: Дніпропетровський, Кіровоградський, Луганський, Миколаївський, Одеський, Херсонський та Автономну Республіку Крим.

Як повідомляє Урядовий портал, Держслужбою України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу була здійснена перевірка ще чотирьох регіонів України. Нагадаємо, що до кінця липня Держслужба планує перевірити 7 регіонів: Дніпропетровський, Кіровоградський, Луганський, Миколаївський, Одеський, Херсонський та Автономну Республіку Крим.

Перший із запланованих візитів був здійснений у Дніпропетровську область. Цими днями комісія  відвідала Кіровоградську, Одеську області та Автономну Республіку Крим.

Нагадаємо, що до складу комісії входять Голова Держслужби України з соціальних захворювань Тетяна АЛЕКСАНДРІНА, заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Донецької обласної  клінічної туберкульозної лікарні, радник Міністра охорони здоров’я України Ганна КОВАЛЬОВА, представники Державної  установи «Національний інститут фтизіатрії та пульмонології імені Ф.Г. Яновського АМН України», а також державних установ та обласних державних адміністрацій, лікарі-фтизіатри.

Під час перевірок увагу, перш за все, зосереджено на виконанні загальнодержавних заходів, дотриманні стандартів лікування, які базуються на основі доказової медицини та кращих світових практик. Окрім цього експерти визначають рівень координації протитуберкульозних заходів, якість запровадження електронного реєстру хворих на туберкульоз, функціонування системи моніторингу та оцінки заходів.

Варто зазначити, що окрім оцінювання якості діяльності закладу охорони здоров’я, експерти надаватимуть необхідну методичну допомогу, а за результатами перевірок будуть сформовані відповідні висновки та конкретні пропозиції до розгляду.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді