В Івано-Франківську відкрито симуляційний тренінговий центр

В Івано-Франківську офіційно відкрито симуляційний тренінговий центр. У центрі вже було встановлене обладнання загальною вартістю 1 мільйон гривень.

Українсько-швейцарська програма «Здоров'я матері та дитини» активно впроваджується в життя. Доказом цього є відкриття ще одного стимуляційного тренінгового центру. Заклад створено на базі Івано-Франківського обласного перетинального центру.

Симуляційні центри з аналогічним обладнанням вже було відкрито в Сімферополі та Вінниці. Наприкінці червня спеціальне симуляційне обладнання також було встановлене у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні (ВОДТМО).

На офіційному відкритті Івано-Франківського центру були присутні заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор ЗВАРИЧ, директор департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Роман МЕЛЬНИК, директор Швейцарського Бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані, заступник директора департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Зоя ЦІХОНЬ та в.о. головного лікаря Обласного перинатального центру Ірина МЕГЕДИН.

Обладнання для Івано-Франківського стимуляційного центру було придбане ще у квітні місяці українсько-швейцарською програмою «Здоров’я матері та дитини» за підтримки Швейцарської Конфедерації. Загальна вартість швейцарської підтримки складає понад 1 мільйон гривень.

Гуідо Бельтрані підкреслив, що головна мета проекту — поліпшення ефективності, якості та доступності послуг охорони здоров'я матері та дитини. Саме за допомогою симуляційних центрів можна відпрацьовувати дії медиків під час ускладнень в пологах на спеціальних манекенах. такі тренування дадуть змогу поліпшити взаємодію між усіма фахівцями, які беруть участь у пологах.

За матеріалами сайту МОЗ 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді