Сьогодні розпочався Всеукраїнський тиждень серця

Україна посідає одне з перших місць серед країн Європи за рівнем смертності від серцево-судинних захворювань. З метою інформатизації населення щодо профілактики серцево-судинних хвороб в Україні стартував Всеукраїнський тиждень серця.

Проблема серцево-судинних захворювань не втрачає своєї актуальності в Україні. У структурі смертності серцево-судинні хвороби займають майже 66%, а від гіпертонії страждає понад 12 мільйонів українців. Такі статистичні дані озвучив заступник Міністра охорони здоров’я Олександр ТОЛСТАНОВ на прес-конференції, що відкрила Всеукраїнський тиждень серця.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я, питання лікування та профілактики серцево-судинних захворювань необхідно тримати під державним контролем. З цією метою в минулому році був запроваджений Пілотний проект з державного регулювання цін на лікарські засоби для гіпертоніків. Незважаючи на те, що реалізація проекту розпочалась відносно нещодавно, уже сьогодні можна говорити про деякі результати. За словами Олександра ТОЛСТАНОВА це: зниження цін на ліки на 20%; запровадження системи часткового відшкодування вартості лікарських засобів; оновлення переліку ліків, які пацієнт може отримати зі знижкою (відтепер за зниженою ціною можна також придбати комбіновані препарати).

Під час конференції окрему увагу було приділено питанню профілактики. За словами головного позаштатного терапевта Міністерства охорони здоров’я України Василя НЕТЯЖЕНКА часто серцево-судинні захворювання є наслідком неправильного способу життя. З метою інформатизації населення щодо попередження на профілактики серцево-судинних захворювань стартував Всеукраїнський тиждень серця. Подія приурочена до Всесвітнього дня серця, який світова громадськість відзначає 29 серпня.

Під час наступного тижня по усій Україні відбудеться низка заходів, спрямованих на підвищення поінформованості українців про методи профілактики серцево-судинних захворювань та популяризації здорового способу життя. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді