Національній медичній академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика в Україні виповнюється 95 років

НМАПО імені П. Л. Шупика — провідний в Україні центр навчально-методичної роботи в галузі післядипломної освіти лікарів і провізорів, якому МОЗ України доручає розробку більшості типових навчальних планів і програм ПАЦ, спеціалізації, інтернатури і комп’ютерних атестаційних програм.

13 листопада 2013 року Національній медичній академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика в Україні виповнюється 95 років.

Академія розпочала свою діяльність, як Клінічний інститут для удосконалення лікарів, в самій назві якого закладалася, насамперед, його клінічна спрямованість. Педагогічний процес в Клінічному інституті на початку його існування складався з практичної роботи лікарів-курсантів в лікувальних установах і відвідування лекцій у вечірній час.

Перші систематичні заняття у інституті розпочались в осінньому семестрі 1920 року, коли слухачами «знову відкритих повторювальних курсів» стали перші 117 лікарів.

З кожним роком інститут продовжував розвиватись та збільшувати кількість кафедр. До початку 90-х років заклад став одним з найбільших в СРСР і найпотужнішим в Україні навчальним інститутом такого типу. Якщо в перший післявоєнний рік в ньому працювало всього 68 викладачів, у тому числі 19 професорів, 20 доцентів і 29 асистентів, то в ювілейному 2013 році в штаті більше 1600 співробітників, у тому числі понад 820 науково-педагогічних працівників, серед яких 220 докторів і 496 кандидатів наук.

В ознаменування 80-річчя академії, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про увічнення пам'яті П. Л. Шупика» від 20.04.1998 № 513, їй присвоєно ім’я видатного державного діяча і вченого — професора Платона Лукича ШУПИКА.

Свій 95-річний ювілей академія відзначає в статусі Національної, згідно з Указом Президента України В. А. Ющенка «Про надання Київській медичній академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика статусу Національної» від 27.03.2006 № 236/2006.

НМАПО імені П. Л. Шупика — провідний в Україні центр навчально-методичної роботи в галузі післядипломної освіти лікарів і провізорів, якому МОЗ України доручає розробку більшості типових навчальних планів і програм ПАЦ, спеціалізації, інтернатури і комп’ютерних атестаційних програм, які використовуються усіма медичними установами та факультетами післядипломної освіти.

Щорічно в академії розробляється і оновлюється більше 100 навчальних планів і програм циклів тематичного удосконалення, видається більше 60 найменувань навчально-методичної літератури (підручники, навчальні та навчально-методичні посібники, довідники) для використання в навчальному процесі.

Щороку в Академії проводиться близько 1,5 тисячі циклів, навчається 2,5 тисячі інтернів і 23 тисячі лікарів і провізорів.

Напрям «Експертус Охорона здоров’я» щиро вітає Національну медичну академію післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика з ювілеєм. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді