На колегії Міністерства охорони здоров’я України прийнято рішення про подальший розвиток медичної допомоги дітям та матерям

Серед пріоритетних напрямків подальшої діяльності — забезпечення потреб закладів охорони здоров’я якісними лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Засідання розширеної колегії Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ), яке відбулася в Полтаві, було присвячено питанню розвитку медичної допомоги дітям та матерям.

Рішенням колегії роботу МОЗ та структурних підрозділів з питань охорони здоров’я АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо формування та забезпечення реалізації державної політики з питань охорони здоров’я матерів та дітей визнано задовільною та такою, що потребує подальшого удосконалення.

Серед пріоритетних напрямків подальшої діяльності в цьому напрямку — забезпечення потреб закладів охорони здоров’я якісними лікарськими засобами та виробами медичного призначення в рамках бюджетного фінансування галузі, впровадження регіоналізації перинатальної допомоги та Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства».

Планується також завершити реорганізацію та модернізацію будинків дитини системи охорони здоров’я.

Учасники заходу наголосили на необхідності подальшого розвитку стратегій «Кращі практики для дитини». Йдеться про впровадження в практику, передусім на первинній ланці, стратегій інтегрованого ведення хвороб дитячого віку, практик безпечного материнства, практик з планування сім’ї та виховання у населення культури репродуктивного здоров’я.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді