Обов’язкове надання митним органам забезпечення сплати митних платежів: уряд розширив перелік товарів фармацевтичною продукцією

Постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання переробки товарів за межами митної території України та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 461» від 04.12.2013 № 879.

Уряд вніс зміни до переліку товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом здійснюється за умови обов’язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

Це регламентується постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання переробки товарів за межами митної території України та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 461» від 04.12.2013 № 879 (далі — постанова № 879).

Згідно з документом у перелік, зокрема, додається фармацевтична продукція.

Також, постановою № 879 вводиться новий пункт у постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом здійснюється за умови обов’язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів» від 21.05.2012 № 461. Відповідно до цього пункту забезпечення сплати митних платежів під час переміщення територією України прохідним та внутрiшним транзитом товарів, зазначених у переліку, не надається у разі, коли товари визнані відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу» гуманітарною допомогою.

Згідно з пунктом 4 постанови № 879 вона набуде чинності через 30 днів з дня опублікування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді