Імунотерапія раку — головний науковий прорив року

Крім цього в десятку наукових проривів року увійшли технології, які роблять тканини мозку прозорими для дослідників та технології вирощування штучних органів.

Імунотерапія раку зайняла перший щабель у списку наукових проривів 2013 року. Про це повідомляють іноземні ЗМІ з посиланням на видання «Science».

Метод імунотерапії припускає, що при лікуванні вплив ведеться не на саму пухлину, а на імунну систему пацієнта. Лімфоцити знищують клітини пухлини без застосування звичайних для хіміотерапії лікарських засобів. Поки методика застосовується тільки для деяких видів раку.

Крім цього в десятку наукових проривів року увійшли технології, які роблять тканини мозку прозорими для дослідників, технології вирощування штучних органів, досліди, що відкрили роль сну в очищенні мозку від токсинів, клонування ембріонів людини та інше.

Список найбільш значущих досягнень року публікується журналом «Science» не вперше. Наприклад, в 2012 році найбільш значущим досягненням стало відкриття бозона Хіггса.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді