Зміни у правилах виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення

Торговельна назва препарату зазначається тільки, якщо лікарський засіб не має міжнародної непатентованої назви, належить до подібних біологічних лікарських засобів (біосимілярів), відпускається на пільгових умовах чи безоплатно чи підлягає предметно-кількісному обліку.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) внесло зміни до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення (далі — Правила). Це регламентується наказом МОЗ «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 19 липня 2005 року № 360» 29.11.2013
№ 1034.

Згідно зі змінами, назва лікарського засобу, а саме: міжнародна непатентована назва, торговельна назва у випадках, визначених пунктом 1.9. Правил, назва формоутворюючих та корегуючих речовин, склад лікарського засобу, лікарська форма, звернення лікаря до фармацевтичного працівника про виготовлення та видачу лікарських засобів пишуться латинською мовою.

Торговельна назва зазначається, якщо лікарський засіб не має міжнародної непатентованої назви, належить до подібних біологічних лікарських засобів (біосимілярів), відпускається на пільгових умовах чи безоплатно, підлягає предметно-кількісному обліку.

У пунктах 4.1, 4.3 глави 4 Правил слово «торгову» виключається.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді