Вийшов друком грудневий номер журналу «Управління закладом охорони здоров’я»

Шановні читачі! Вийшов друком грудневий (№ 12/2015) номер журналу «Управління закладом охорони здоров’я»! Тема номера: «Складання договору про надання медичних послуг». Пропонуємо ознайомитись з його змістом

Шановні читачі! Вийшов друком грудневий номер (№ 12/2015) журналу «Управління закладом охорони здоров’я». Пропонуємо ознайомитися із найцікавішими його матеріалами: 

  • «Нові нормативні акти у сфері охорони здоров’я». У номері ви знайдете аналіз усіх важливих для організації роботи закладу охорони здоров’я нормативних актів, затверджених останнім часом. Зокрема, внесено зміни до порядку акредитації аптечних закладів; затверджено важливий документ щодо менеджменту якості у медичних лабораторіях; законодавство про телемедицину доповнено ще одним грунтовним наказом. Окрім того, — нові уніфіковані клінічні протоколи.
  • «Уряд дав «зелену вулицю» передплаті періодичних видань!». Усі бюджетні установи знову можуть передплачувати періодичні видання на наступний рік, оплачуючи їх у поточному році. Цифрове видавництво Експертус із минулого року робило все можливе, аби допомогти бюджетникам позбутися обмежень щодо попередньої оплати періодичних видань. Завдяки спільним зусиллям нарешті це вдалося! Ознайомтеся з алгоритмом відображення в обліку передплати періодичних видань.
  • «Не забудьте зробити у січні». Організуйте свою роботу у січні максимально ефективно. Ми склали список усіх важливих справ, аби ви нічого не забули і ваш заклад охорони здоров’я працював, як годинник.
  • «Договір про надання медичних послуг: поняття та загальні вимоги». Вітчизняне законодавство не містить спеціальних актів та норм щодо правового регулювання правовідносин із надання медичних послуг. Тому пропонуємо вам поради щодо складання договорів із пацієнтами приватними закладами охорони здоров’я. Дізнайтеся, які нюанси варто відобразити у договорі, щоб запобігти притягненню до відповідальності вашого закладу.
  • «Робота лікаря державної лікарні керівником приватного медичного закладу за сумісництвом». Із листа до редакції: «Лікар-хірург на сьогодні працює у державній лікарні та має сертифікат зі спеціальності «Організація і управління охороною здоров’я». Донедавна був головним лікарем цієї лікарні. Чи може він працювати головним лікарем у приватній медичній установі за сумісництвом?». Наш експерт розповів про обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності за антикорупційним і трудовим законодавством.
  • «Кошти на капітальний ремонт закладу: використовуємо правомірно». Закладу охорони здоров’я виділили кошти на капітальний ремонт. Як правильно їх використати: провести процедуру закупівлі на всі кошти разом чи використати виділені суми коштів окремо без проведення процедури?
  • «Депреміювання» після оголошення догани. Працівнику закладу охорони здоров’я оголошено догану. Чи впливатиме цей факт на преміювання за результатами поточної роботи? Про підстави для так званого депреміювання та виплати, які скасовуються, у такому разі, і поговоримо у цій статті.
  • «Приймаємо на роботу працівника за переведенням із іншого закладу». Бюджетний заклад мав вакантну посаду у штатному розписі. На цю посаду керівництво закладу погодилося працевлаштувати працівника за переведенням із іншого закладу. Утім, таке переведення слід належно оформити, адже воно вплине на гарантії, передбачені для цього працівника законодавством про працю. Розглянемо разом, як правильно оформити наказ про прийняття на роботу та внести запис до трудової книжки.
  • «Підбір персоналу у закладах охорони здоров’я». Керівникам закладів охорони здоров’я доводиться виконувати чимало організаційних функцій, серед який і пошук нових працівників та проведення співбесід із ними. Не знаєте, з чого почати та де шукати потрібного вам фахівця, — тоді наш покроковий алгоритм із цінними порадами щодо створення профілю посади та проведення співбесід із кандидатами стане вам у пригоді.
  • «Керівництво та лідерство у закладі охорони здоров’я». Керівники закладів охорони мають володіти лідерськими навиками для вдалого управління людськими, матеріальними та фінансовими ресурсами, особливо в часи трансформацій і нових викликів. Розглянемо характеристики та побудову лідерства як інструменту досягнення стратегічних цілей і побудови пацієтоорієтованої системи медичної допомоги.
  • «Організація ефективної диспансеризації онкогінекологічних хворих». Як побудувати дієву систему раннього виявлення онкологічних захворювань? Як організувати ефективну диспансеризацію онкохворих? Який порядок надання медичної допомоги цій категорії пацієнтів? ― Ці запитання нині у топі для кожного керівника закладу охорони здоров’я. Відповіді знайдете у статті.
  • «Підвищення ефективності праці за допомогою комп’ютерних технологій». Працюючи з підлеглими, головний лікар інколи стикається зі супротивом змінам, зокрема щодо комп’ютеризації робочого процесу. На жаль, не всі медичні працівники мають достатній рівень комп’ютерної грамотності. Тому у пригоді вам стане стаття, яку ви сміливо можете використовувати для організації навчання персоналу щодо роботи з поштовими сервісами, MS Word, MS Excel та MS PowerPoint.
  • «Посадова інструкція лікаря-ендокринолога». Із вашим улюбленим журналом вам більше не потрібно розробляти посадові інструкції самостійно! Просто скористайтеся готовими напрацюваннями наших експертів.
  • «Оплата праці музичного керівника будинку дитини». Із листа до редакції: «Особа працює на посаді музичного керівника у будинку дитини. Як установлюється заробітна плата за цією посадою та чи має музичний керівник право на надбавку за престижність педагогічної праці?».
  • «Матеріальна допомога на оздоровлення звільненому працівнику». Районна лікарня протягом 2015 року не мала фінансової змоги виплачувати працівникам матеріальну допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки. У жовтні 2015 року за рішенням сесії районної ради їй виділено додаткові кошти за КЕКВ 2110. Чи може наразі районна лікарня виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення звільненому працівнику, якому під час надання щорічної відпустки у 2015 році така допомога не виплачувалася? 
  • «Підвищення посадових окладів у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці працівникам бухгалтерії закладу охорони здоров’я». Бухгалтерія шкірно-венерологічного диспансеру розміщена в одній будівлі із вказаним диспансером. Тобто певними приміщеннями працівники бухгалтерії користуються спільно з пацієнтами з венерологічними захворюваннями та тяжкими формами заразних захворювань шкіри. Чи може комісія диспансеру провести атестацію робочих місць для подальшого встановлення підвищення посадових окладів у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці працівникам бухгалтерської служби диспансеру?
  • «Розрахунок надбавки за складність, напруженість у роботі головному лікарю та головній медичній сестрі». Головний лікар і головна медична сестра закладу охорони здоров’я мають право на надбавку за складність, напруженість у роботі у розмірі до 50% посадового окладу. Як правильно розрахувати надбавку — з урахуванням підвищення посадового окладу за кваліфікаційну категорію чи без нього. 
  • Перелік публікацій журналу «Управління закладом охорони здоров’я» у 2015 році. Згрупований за рубриками перелік статей, що виходили у журналі «Управління закладом охорони здоров’я» у 2015 році, допоможе вам швидко знайти потрібний для роботи матеріал або ж дозамовити за ретропередплатою цікаві для вас випуски.

Перелік зразків документів та довідкових матеріалів, наведених у журналі:

  • Алгоритм оформлення передплати на журнал «Управління закладом охорони здоров’я»
  • Алгоритм підбору персоналу для закладів охорони здоров’я
  • Гарячі клавіші у текстовому редакторі MS Word                                                                 
  • Етапи форматування тексту документа у програмі MS Word                                               
  • Корисні функціональні клавіші у текстовому редакторі MS Word                                   
  • Профіль посади лікаря-ендокринолога міської лікарні                                                       
  • Тактика ведення різних клінічних груп диспансерних онкохворих

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді