Зразок нового автомобіля швидкої допомоги на шасі ГАЗель передано на експертизу

Окрім зовнішніх робіт у нових автомобілях був переобладнаний салон, який оснастили термо- та шумоізоляцією. Також у кожному автомобілі швидкої допомоги встановлено медичне обладнання від провідних світових виробників.

31 січня 2014 року зразок автомобіля класу А2, призначений для транспортування пацієнта, який не потребує інтенсивної терапії у дорозі, був переданий на експертизу до ДП «Політехмед». Перед масовим постачанням цей зразок автомобіля повинен пройти ряд експертиз на відповідність тендерним і технічним умовам, вимогам ДСТУ. Аналогічна процедура буде проведена і для всього обладнання, що знаходиться в кареті швидкої.

Автомобілі на базі ГАЗ 32213 (ГАЗель Бізнес) були переобладнані фахівцями «АІС». Окрім зовнішніх робіт у нових автомобілях був переобладнаний салон, який оснастили термо- та шумоізоляцією. Також у кожному автомобілі швидкої допомоги встановлено медичне обладнання від провідних світових виробників — європейських країн, США, Японії та Південної Кореї.

Приймаючи карети швидкої на уповноваженому підприємстві, експерт ДП «Політехмед» Емануіл СІНАНОВ зазначив, що при зовнішньому огляді фахівцями невідповідностей або порушень виявлено не було. Особливу увагу експерти звернули на зовнішній вигляд, комплектування автомобілів, правильність встановлення медичного обладнання та його кріплення. Також заплановано провести додаткове тестування автомобілів — вивчити коректність роботи електрообладнання, випробувати авто на температурні навантаження, вібростійкість і водонепроникність.

За його словами, експертиза триватиме близько десяти робочих днів, у ній також братимуть участь незалежні експерти. Після цього автівки пройдуть випробування дорогами, їх вивчатимуть професійні бригади екстреної медичної допомоги і, за відсутності суттєвих зауважень до виробника, всі 103 автомобілі, що повинен надати «АІС», будуть поступово відправлятися у регіони.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді