«Автомобілі швидкої медичної допомоги мають вільно проїжджати по всіх вулицях і автотрасах Києва», ― Олександр КАЧУР

У центрі столиці працюють близько 120 карет швидкої медичної допомоги. Додатково залучено ще 20 резервних карет.

На цьому наголосив Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр КАЧУР під час прямого ефіру на телеканалі «Бізнес», відповідаючи на запитання про стан медичного забезпечення учасників масових акцій у центрі міста Києва.

«Ситуація напружена. Лікарі працюють цілодобово в посиленому режимі, ― сказав Олександр Качур. ― У центрі столиці працюють близько 120 карет швидкої медичної допомоги. Додатково залучено ще 20 резервних карет».

Крім того, Олександр КАЧУР зазначив, що за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я найчастіше звертаються з вогнепальними пораненнями, черепно-мозковими травмами, забоями м’яких тканин тощо.

Він підкреслив, що у разі поранення чи загострення хвороби, що несе загрозу життю пацієнта, потрібно звертатись до офіційних закладів охорони здоров’я, які мають відповідні потужності, оснащені необхідним медичним обладнанням та забезпечені висококваліфікованими медичними кадрами і всіма необхідними лікарськими засобами.

Говорячи про проблему переміщення автомобілів екстреної медичної допомоги та їхнього проїзду по місту, Перший заступник Міністра зазначив: «Представники Міністерства охорони здоров’я України неодноразово звертались до мітингувальників, активістів та працівників МВС з тим, щоб карети швидкої медичної допомоги могли безперешкодно проїжджати на усіх автошляхах Києва та надавати своєчасну медичну допомогу жителям міста та всім іншим, хто її потребує. І наразі в нас немає звернень щодо проблеми з доїздом бригад швидкої медичної допомоги до пацієнтів на обох берегах Києва».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді