Під час протистоянь у столиці заклади охорони здоров’я працювали у посиленому режимі

Від департаментів охорони здоров’я різних областей почали надходити повідомлення ,що представники деяких громадських організацій вимагають від головних лікарів закладів охорони здоров’я писати заяви про звільнення. Подібні дії є неприпустимими, особливо в умовах політичної та соціально-економічної нестабільності. Заклади охорони здоров’я мають повноцінно функціонувати та вчасно і якісно надавати медичну допомогу, всім, хто її потребує.

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я України повідомляє, що у різних областях України представники деяких громадських організацій вимагають від головних лікарів закладів охорони здоров’я писати заяви про звільнення.

Подібні дії є неприпустимими, особливо в умовах політичної та соціально-економічної нестабільності. Заклади охорони здоров’я мають повноцінно функціонувати та вчасно і якісно надавати медичну допомогу, всім, хто її потребує. Отже, вони не мають залишитися без управлінського апарату, від якого залежить безперебійне функціонування відділень, забезпечення ліками, засобами медичного призначення, медичною апаратурою, керування персоналом тощо.

Медичні працівники понад будь-які політичні пристрасті, стоять на варті людського здоров’я та виконують свій професійний обов’язок незалежно від політичних поглядів тих, хто потребує допомоги. Доказом цього стало цілодобове повноцінне функціонування закладів охорони здоров’я та служб екстреної медичної допомоги Києва під час сутичок в центрі столиці.

Як вже повідомлялося, для надання медичної допомоги постраждалим під час протистояння у столиці України було розгорнуто понад 1140 ліжок у більше ніж 20 закладах охорони здоров’я, задіяні науково-дослідні інститути Національної академії медичних наук із залученням висококваліфікованих вузькопрофільних спеціалістів. Місто й нині обслуговують 149 бригад екстреної медичної допомоги. У напружені дні додатково на лінію було виведено 20 резервних карет швидкої, безпосередньо у центрі Києва було сконцентровано 70 бригад. Всі вони працювали посиленим складом медичного персоналу та були забезпечені всіма необхідними ліками та профілактичними засобами.

Виконуюча обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Алла АРЕШКОВИЧ наголошує, що усі постраждалі під час акцій протесту, які зверталися за медичною допомогою, отримували її вчасно та якісно. Також вона вважає, що медичні працівники столиці в цих надзвичайно складних умовах проявили професійність, самовідданість, справжню мужність та заслуговують на подяку українців.

За інформацією Департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації, близько 20 закладів охорони здоров’я міста приймали постраждалих під час масових зіткнень. Загалом лікарі надали медичну допомогу понад 700 особам, більше 400 з яких було госпіталізовано.

Київськими хірургами проведено близько 400 операційних втручань, понад 130 з цих операцій ― надскладні.

В оперативному режимі невідкладну меддопомогу забезпечували бригади невідкладної медичної допомоги та центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Також Алла АРЕШКОВИЧ наголосила, що вся медична спільнота Києва та України працювала разом, пліч-о-пліч. В установах Національної академії медичних наук України, Науково-дослідному інституті травматології і ортопедії, Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова, Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова, Інституті нейрохірургії ім. акад. А. П. Рамоданова для надання медичної допомоги постраждалим було організовано ще 145 місць.

Лікарі повідомляють, що зробили все необхідне, аби посилене навантаження на медперсонал столиці не вплинуло на якість надання допомоги киянам. Так, лікарні працювали у штатному режимі та безвідмовно здійснювали як ургентну, так і планову госпіталізацію. Амбулаторії міста не переривали прийом громадян. Норматив доїзду карет швидкої медичної допомоги відповідав висунутим вимогам.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді