«День відкритих дверей» провели у Житомирському обласному центрі крові

У Житомирському обласному центрі крові пройшов «День відкритих дверей» для учнів центру професійно-технічної освіти Житомира. Для молоді було проведено інформаційно-ознайомчу екскурсію, під час якої було представлено особливості технологій заготовлення, зберігання і безпеки донорської крові та її компонентів.

У Житомирському обласному центрі крові пройшов «День відкритих дверей» для учнів центру професійно-технічної освіти Житомира. Для молоді було проведено інформаційно-ознайомчу екскурсію, під час якої було представлено особливості  технологій заготовлення, зберігання і безпеки донорської крові та її компонентів.

Дізналися молоді люди і про те, що донорство — унікальна можливість поділитися частинкою своєї крові і врятувати людське життя у майбутньому. Учням розповіли про можливості сучасної трансфузіології, яка на сьогодні забезпечує донорам і реципієнтам повну безпеку переливання за рахунок використання одноразових матеріалів, обладнання для клінічного дослідження крові, її карантинізації.

Значна кількість присутніх у центрі заздалегідь дізналися групу своєї крові, тому ставили додаткові запитання про особливості підготовки донора до донації, зокрема про необхідні вимоги до харчування перед процедурою. Окрім цього, молодь цікавилась самим процесом донації крові — частотою, об’ємом, а також відчуттями людини під час процедури.

Наталія ФЕДОРКО — класний керівник — разом із майстром з виробничого навчання Ігорем КОКУЦЕЮ, за ініціативи яких і було організовано екскурсію до центру крові, підкреслили, що при досягненні учнями повноліття, адже не всім ще є по 18 років, отримані ними знання допоможуть зробити усвідомлений вибір стосовно особистої участі в донорському русі.

Менеджер обласного центру крові Людмила ТИМОЩУК зазначила, що молодим людям справді сподобалася екскурсія, і висловила свої сподівання, що через кілька років вони прийдуть до центру крові вже як донори.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57238

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89633

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді