Зустріч зі слухачами курсів підвищення кваліфікації Житомирського інституту медсестринства

Представники редакції журналу «Довідник головної медичної сестри» завітали до Житомирського інституту медсестринства та поспілкувалися зі слухачами курсів підвищення кваліфікації відділення післядипломної освіти.

Представники редакції журналу «Довідник головної медичної сестри» завітали до Житомирського інституту медсестринства та поспілкувалися зі слухачами курсів підвищення кваліфікації відділення післядипломної освіти. Під час зустрічі Надія САДОВА, головний редактор, розповіла про те, як створюється кожен номер професійного видання «Довідник головної медичної сестри» — від пошуку авторів серед працівників міністерств та департаментів охорони здоров’я до моніторингу та аналізу найновіших нормативно-правових актів, пов’язаних з медсестринством.

Виступ редакції було присвячено юридичній грамотності, яка відіграє важливу роль у роботі медичних сестер. Зокрема, слухачам також розповіли про останні оновлення нормативних документів у галузі охорони здоров’я, які відбулися у 2014 році.

У свою чергу, завідувач відділення післядипломної освіти Зоя ШАРЛОВИЧ розповіла про післядипломну підготовку молодших медичних спеціалістів в Житомирському інституті медсестринства в цілому, напрями та організацію занять слухачів курсів і тісну співпрацю із закладами охорони здоров’я.

✅✅✅ Курси підвищення кваліфікації медичних сестер у Вищій школі головної медсестри

Житомирський інститут медсестринства динамічно розвивається. До вченої ради закладу нині входять 7 докторів медичних наук, викладачі з науковими ступенями, провідні організатори охорони здоров’я області. Створено випускову кафедру «Сестринська справа», яка забезпечує підготовку магістрів з медсестринства. На базі інституту проведені IV Міжнародний з’їзд фахівців з соціальної медицини та організації охорони здоров’я, Всеукраїнська нарада з питань розвитку медсестринства, сім міжрегіональних конференцій з проблем сімейної медицини, III Всеукраїнський конкурс фахової майстерності для практикуючих медсестер «Ескулап-професіонал».

З метою подальшого розвитку науково-дослідницької роботи, опрацювання нових науково-педагогічних підходів в освіті, підвищення педагогічної майстерності, поліпшення впровадження наукових досліджень, передового вітчизняного та зарубіжного досвіду, інноваційних технологій та забезпечення інтеграції навчального процесу, науки і практики у підготовці науково-педагогічних кадрів заклад співпрацює з:

  • Національним медичним університетом імені О. О. Богомольця;
  • Вінницьким національним медичним університетом імені М. І. Пирогова;
  • Інститутом стратегічних досліджень МОЗ України;
  • Харківським інститутом мікробіології та імунології імені І. І. Мечникова;
  • Національною академією післядипломної освіти імені П. Л. Шупика;
  • Тернопільським державним медичним університетом;
  • Житомирським державним університетом імені І. Франка та іншими вищими навчальними закладами держави.

Наприкінці зустрічі представники редакції запропонували слухачам курсів підвищення кваліфікації взяти участь у конкурсі «Шляхи підвищення якості медичної допомоги» і презентували дайджести та журнали «Довідник головної медичної сестри», а також медичні календарі — з надією на плідну співпрацю в майбутньому.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8656

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді