Відбулась конференція для головних тастаршихмедичних сестер закладів охорони здоров’я Чернігівщини

Представник редакції журналу «Довідник головної медичної сестри» взяла участь у конференціїдля медичних сестер, старших та головних медичних сестер Чернігівської області.

16 квітня 2014 року у Комунальному лікувально-профілактичному закладі «Чернігівська обласна лікарня» (далі — Чернігівська обласна лікарня) відбулася обласна конференція для медичних сестер, старших та головних медичних сестер. Звичайно такий захід не оминули увагою представники редакції журналу «Довідник головної медичної сестри».

Власне на конференції було прочитано доповіді на такі теми:

  • ризики професійного інфікування медичних працівників при виконанні професійних обов’язків, використання засобів індивідуального захисту;
  • серцево-легенева церебральна реанімація: актуальність в сучасних умовах, рекомендований алгоритм проведення серцево-легеневої реанімації;
  • післядипломна освіта молодших медичних спеціалістів у 2014 році та завдання на 2015 рік;
  • сучасні методи стерилізації, прання лікарняної білизни в закладах охорони здоров’я;
  • розподіл функціональних обов’язків середнього медичного персоналу.

Організатором (а за сумісництвом і ведучою заходу)стала президент Асоціації медичних сестер Чернігівської області Тетяна САКУН. Вона провела для гостя з редакції редактора-експерта Ганни СЕМЧИШИНОЇ екскурсію територією закладу та розповіла, що нині до структури лікарні входитьконсультативна поліклініка на 375 відвідувань у зміну та19 стаціонарних відділень.

Також Тетяна САКУН зазначила, що за останні роки у спеціалізованих відділеннях лікарні лікується близько 20000 хворих, виконується біля 8,5 тисяч оперативних втручань, майже половина з них — операції високої складності. В обласній лікарні постійно змінюється структура спеціалізованих відділень у відповідності до захворюваності населення області, яка щорічно вивчається. Поповнюється матеріально-технічна база. Одними з перших в обласній лікарні впроваджуються сучасні лікувально-діагностичні методики.

На базі обласної лікарні постійно проводяться практичні навчання курсантів Київської медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика. Організовуються виїзні курси удосконалення з провідними медичними центрами України.

На сучасному етапі відбувається процес структурно-функціональної перебудови вітчизняної спеціалізованої служби, здійснюється пошук і запровадження реальних шляхів раціоналізації її функціонування, підвищення якості та ефективності надання високо спеціалізованої медичної допомоги.

Представник редакції журналу «Довідник головної медичної сестри»також взяла участь у конференції з доповіддю про особливості роботи головних медичних сестер з нормативно-правовими актами та запропонувала присутнім взяти участь у конкурсі «Шляхи підвищення якості медичної допомоги». Всі учасники заходу отримали подарунки від напряму «Охорона здоров’я» Цифрового видавництва Експертус.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді